Aktiviteiten

Wandelen

Knooppuntennetwerk Castelli del Verdicchio.

In Belgisch Limburg is het allemaal begonnen; een nieuwe manier om fietsroutes te bewegwijzeren. Inmiddels gebruikt men het ook voor wandelroutes in de belangrijkste provincies van Belgie, in een groot aantal provincies van Nederland en zelfs in een gedeelte van Duitsland. De vereniging Cupramontana-Accoglie ontwikkelde nu een knooppuntennetwerk voor de streek rond Cupramontana (Le Marche, Italie); "Knooppuntennetwerk Castelli del verdicchio".
Van knooppunt tot knooppunt:
Aan de hand van de genummerde knooppunten stippel je zelf je eigen wandelroute uit. De kilometeraanduiding op de kaart laat je toe de lengte van je parcours te bepalen. Een knooppuntennetwerk is heel eenvoudig: je wandelt of fietst van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt . Met behulp van dit systeem kan je zelf je route samenstellen. Je bepaalt zelf op welk knooppunt je wil beginnen en stippelt op internet, via de digitale kaart of via een gekochte kaart een route uit. De kilometeraanduiding op de kaart laat je toe de lengte van je parcours te bepalen. Je noteert in de juiste volgorde de nummers van de knooppunten en kunt op pad... De nummers volgen!

Wandelen in de Colli Esini.

Elke zaterdag om 8 uur 's morgens verzamelt een groep vrienden zich in Cupramontana om van hieruit wandelingen te doen in de streek onder leiding van gids Alberto.
Iedereen is welkom om mee te doen!
De gemiddelde afstand bedraagt 17 km en duurt ca. 4 uur. Op de website kan men foto's en de GPS beschrijvingen zien van de gemaakte tochten tot nu toe.

Fietsen
Scooter

Vespa huren, tochten maken,...

Klimmen

Avonturenparken, rotsklimmen,...

Gastronomie / Wijnen

Lekker eten en drinken, wijnhuizen bezoeken,...