Alles voor uw vakantie in de Italiaanse regio Le Marche

Vakantieaccommodaties als bed&breakfast, vakantiehuis, camping, countryhouse, vakantieappartement of agriturismo in Le Marche, Italië

Le Marche

De regio De Marken

Le Marche (Nederlands, vnl. Duits: Marken) is een regio in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. Het grenst in het noorden aan Emilia-Romagna en de republiek San Marino, in het westen aan Toscane en Umbrië en in het zuidoosten aan Abruzzo en Latium.
De oppervlakte van de regio neemt ongeveer één eenendertigste van het nationale territorium in beslag, oftewel 3,21%. Qua grootte staat de regio op de veertiende plaats. Van de 1000 Italianen wonen er 25 in Le Marche, 2,5% van de totale nationale bevolking.
Le Marche stimuleert momenteel erg het kleinschalig, landelijk toerisme.

Het landschap

Het westen van de regio wordt in beslag genomen door de bergketen van de Apenijnen. De hoogste top van de regio is de Monte Vettore (2476 m) in de provincie Ascoli Piceno. Deze berg maakt deel uit van het massief Monti Sibillini dat tot nationaal park is uitgeroepen.
Het landschap tussen de hoge bergen en de kust is sterk heuvelachtig. Dit deel van Le Marche is een belangrijk landbouwgebied, het brengt onder andere veel wijn, olijven en fruit voort. De kustlijn van de regio is ongeveer 170 kilometer lang. De zand- en kiezelstranden worden op twee plaatsen onderbroken door een woeste rotskust; ten zuiden van de regionale hoofdstad Ancona (Monte Conero) en ten noorden van Pesaro (Monte San Bartolo).
Ancona is de enige belangrijke havenplaats van Marche.


Afdrukken E-mailadres

Vakantieaccommodaties in Le Marche, Italië

Volg ons