Onverwachte, originele, authentieke, leuke
belevenissen en bezienswaardigheden

Fano; Carneval

Vertrekplaats: Fano (PU)
Het carnaval van Fano is één van de oudste carnavals in Italië, samen met die van Venetië.

Voor de carnavalsoptocht is er een voorbereidend werk dat kan duren van 4 maanden (aan het begin van de 20e eeuw) tot 40 dagen (carnaval 2015).
Het kenmerkende element van de allegorische praalwagens is satire: in feite worden personages of situaties met een politiek of sociaal thema dat populairder is op het gegeven historische moment, weergegeven.

Op elk van de drie zondagen paraderen de wagons driemaal door Viale Gramsci.
De eerste tour is om de praalwagens te presenteren die, begeleid door de pupo, de laan opgaan begeleid door muziek en choreografie. Na de eerste ronde begint de tweede, "de jet", die het grootste aantal mensen aantrekt, en die bestaat uit een parade met de lancering van snoepjes, chocolaatjes en snoepjes uit de karren. Uiteindelijk is er aan het einde van de dag de meest suggestieve tour, die van de "luminaria".

Bij de parade van praalwagens is er een processie met verschillende soorten maskers die met het publiek communiceren door te dansen en dansen.
Langs de Viale Gramsci staan ​​de tribunes aan de zijkanten die, naast het geven van een beter zicht op de parade, met elkaar strijden om het mooiste kostuum en de choreografie en voor de warmste deelname aan het feest.
Aan het einde van de derde dag, om het carnaval te beëindigen, wordt vuurwerk gelanceerd.

Informatie
° 3 zondagen in februari.
Vakantieaccommodaties in Le Marche, Italië

Volg ons