Onverwachte, originele, authentieke, leuke
belevenissen en bezienswaardigheden

Jesi; Een oude bankkluis

De historische gepantserde kluizen en de verzameling van munten en bankbiljetten van de Republiek.

In het Palazzo Bisaccioni in Jesi kunt u de waardevolle kunstcollectie van de Fondazione Cassa di Risparmio di Jesi bewonderen.
Op de eerste verdieping van het gebouw bevinden zich de kunstwerken uit de 16e tot de 18e eeuw, waaronder die van: Carlo Cignani, Francesco Da Ponte, Raffaellino Del Colle, Guercino en Giorgio Vasari.
Hedendaagse werken worden getoond op de tweede verdieping. De collectie brengt werken samen van verschillende kunstenaars, de belangrijkste zijn Eugenio Azzocchi, Ezio Bartocci, Raul Batocco, Edmondo Giuliani en Orfeo Tamburi.

De bankkluis, wat aangeeft dat dit het hoofdkwartier was van het Cassa di Risparmio di Jesi Banking Institute, is het bewijs van het fundamentele belang dat de CRJ had voor de ontwikkeling en ondersteuning van het grondgebied.
Het doel van de Stichting is daarom het openstellen voor het publiek van een ruimte die kostbare goederen en documenten vertrouwelijk hield, waar u de suggestieve gepantserde kluizen en het verzamelen van munten en bankbiljetten van de Republiek kunt bewonderen.
Het bezoek is ideaal voor kinderen, voor jongeren en voor iedereen die de economische geschiedenis van Italië wil benaderen door een unieke en fascinerende plek te bezoeken.

Vakantieaccommodaties in Le Marche, Italië

Volg ons