Onverwachte, originele, authentieke, leuke
belevenissen en bezienswaardigheden

Ancona; Grotte del Passetto

Vertrekplaats: Ancona (AN)
De grotten van de Passetto zijn een wereld apart. Voor de inwoners uit Ancona zijn zij het "strand onder het huis". Ze werden in de vroege jaren 1900 gegraven om kleine vissers- en plezierboten te beschutten en om wat schaduw te vinden tijdens de zonnige

Ze werden in de vroege jaren 1900 gegraven om kleine vissers- en plezierboten te beschutten en om wat schaduw te vinden tijdens de zonnige zomerdagen, om van die zee te genieten zo dichtbij maar niet erg toegankelijk gezien de rotsachtige kaap waarop de stad het is ontstaan.
In de loop van de jaren hebben de "grottaroli" hun respectieve grotten van generatie op generatie doorgegeven, elk jaar veranderingen aangebracht en ze leefbaarder gemaakt voor hen en hun vrienden: elektrisch licht, drinkwater, gasfornuizen, gekleurde poorten in hout dat de Passetto-grotten tot een unieke, magische en betoverende plek maakt.
Het strand, dat bestaat uit de klassieke rotsen en parallel aan de kust, wordt niet alleen bezocht door de eigenaren van de grotten, maar ook door de bewoners van de buurt om te zonnebaden of een snelle duik "thuis" .

De kust op dit punt is bezaaid met kleurrijke grottini die in de rots zijn gegraven en die de vissers ooit als een toevluchtsoord voor boten gebruikten en vandaag de dag in plaats daarvan een zomerverblijf zijn voor de "grottaroli". 'S Avonds verandert de kust in een uitspansel verlicht door de dichte lichten van de grotten.

Vakantieaccommodaties in Le Marche, Italië

Volg ons