Onverwachte, originele, authentieke, leuke
belevenissen en bezienswaardigheden

Camerano; De ondergrondse stad

Vertrekplaats: Camerano (AN)
Een dicht netwerk van kunstmatige tunnels, de lengte wordt geschat op ongeveer 2 km, gegraven in de ondergrond van het historische centrum.

Een van de prominente kenmerken van Camerano is de aanwezigheid van een dicht netwerk van kunstmatige tunnels gegraven in de ondergrond van het historische centrum. De oorsprong lijkt op een of andere manier samen te vallen met die van het bewoonde gebied in het Neolithische of protohistorische tijdperk, zelfs als het voortdurende hergebruik en wijzigingen de sporen van dit meer oude gebruik grotendeels hebben geëlimineerd.

De oorspronkelijke doeleinden van deze hypogea zijn gevarieerd; sommige gebieden tonen de klassieke structuur van zandsteengroeven voor gebruik in de bouw, terwijl andere conform zijn als pakhuizen, communicatieroutes, waterbronnen.
Van bijzonder belang zijn enkele kamers met een duidelijk religieus of ritueel karakter, zoals een achthoekige doopkapel uit 1327, en een vroeg-christelijke hypogean kerk genaamd "Ricotti cave". Het hele complex, met tal van verbindingen met het oppervlak in het historische centrum, is door de jaren heen als een kelder geëxploiteerd door lokale bewoners, totdat in de jaren 90 de interesse in de geschiedenis werd herboren.

Historisch relevant was het gebruik tijdens de Tweede Wereldoorlog, in juli 1944. Om zich tegen de bomaanslagen te beschermen, verhuisde het hele burgerschap ondergronds, waar het ongeveer 18 dagen bleef. Hoewel dit het enige gedocumenteerde gebruik van het hypogeum als oorlogsoord is, wordt aangenomen dat deze praktijk ook in voorgaande eeuwen gebruikelijk was, met name vanwege de nabijheid van Camerano bij de zee en daarom de risico's die voortvloeien uit piratenaanvallen.

Informatie
Vakantieaccommodaties in Le Marche, Italië

Volg ons